niedziela, 16 sierpnia 2020

Sorbety na patyku (kiwi i banan)



Orzeźwiający,  nieco "kwaskowaty" sorbet na ugaszenie pragnienia i niezawodny sprzymierzeniec do walki z upałem. W sam raz dla dojrzałych podniebień, szukających nowych smaków. Piękny zielony kolor uspokaja umysł i zmęczone słońcem oczy :-*

Sorbety na patyku (kiwi i banan)

Składniki:
  • 3 kiwi
  • 1 banan
  • 80 ml mleka  
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu (lub więcej, do smaku)
Procedura:

Owoce obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić je w misie miksera, dodać mleko, sok z cytryny i miód. Zblendowac wszystko na jednolitą masę a potem porozdzielać do foremek na lody. W każdej posadzić patyczek a całość przełożyć do zamrażalnika na minimum 3 h.

 Źródło: przepis z czasopisma kulinarnego, zmodyfikowany



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to najczytelniejszy i najmilszy ślad Waszej obecności. Są o wiele lepsze od wszystkich tych matematycznych wskaźników wizyt i wyświetleń :) Dzięki nim widzę kto rzeczywiście jest zainteresowany moim blogiem :) Nie wstydźcie się komentować! Każde słowo, nawet to krytyczne, chętnie przeczytam :) Miło mi będzie jeśli polubicie też moją stronę na facebook'u :)))
Jeśli nie jesteście posiadaczami żadnego bloga a chcecie coś napisać to wybierzcie najpierw z menu rozwijalnego pozycję "Anonimowy", a podpiszcie się (imię lub nickname) w treści Waszego komentarza.

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE KOMENTARZE I POLUBIENIA :)