środa, 16 września 2020

Kokosanki II

 



Kokosanki II  


Składniki:

  • 150 g mąki kokosowej
  • 120 g cukru
  • 3 białka (nie ubijać!)

Procedura:


Do miski wsypać mąkę kokosową, cukier i wymieszać. Dodać białka (płynne nie ubite!) i znów dokładnie wszystko wymieszać, aż powstanie jednolita gładka masa. Potem nawilżonymi wodą dłońmi formować z masy kulki po 15 g każda (wyjdzie ok. 20 sztuk) i układać je na blasze, wyścielonej uprzednio papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 200°C przez ok. 10 min. Wyjąć i ostudzić, najpierw na blaszce, a następnie na kratce. Kokosanki przechowywać w szczelnie zamkniętej, metalowej puszce. 


 ZródłoStrona web - przepis zmodyfikowany




1 komentarz:

Komentarze to najczytelniejszy i najmilszy ślad Waszej obecności. Są o wiele lepsze od wszystkich tych matematycznych wskaźników wizyt i wyświetleń :) Dzięki nim widzę kto rzeczywiście jest zainteresowany moim blogiem :) Nie wstydźcie się komentować! Każde słowo, nawet to krytyczne, chętnie przeczytam :) Miło mi będzie jeśli polubicie też moją stronę na facebook'u :)))
Jeśli nie jesteście posiadaczami żadnego bloga a chcecie coś napisać to wybierzcie najpierw z menu rozwijalnego pozycję "Anonimowy", a podpiszcie się (imię lub nickname) w treści Waszego komentarza.

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE KOMENTARZE I POLUBIENIA :)